7-Zip 9.20

{tab=Leírás}
Fejlesztő: Igor Pavlov
Weboldal: 7-zip.org
Licensz: freeware
Magyar nyelv: van


A 7-Zip egy fájltömörítő és -archiváló program Microsoft Windows operációs rendszerhez. A 7-Zip egy fájltömörítő és -archiváló program Microsoft Windows operációs rendszerhez. Létezik hozzá parancssoros és grafikus felhasználói felület is. Képes beépülni a Windows Intézőbe.

A 7z archív fájlformátum

A 7-Zip program vezette be a 7z fájl formátumot, de jó néhány más formátumot is támogat.

Egyéb támogatott formátumok és algoritmusok

A 7-Zip program támogat a 7z-n kívül számos más archív formátumot, köztük a ZIP, Microsoft cabinet (CAB) fájlok, RAR, ARJ, gzip, bzip2, LHA, tar, CPIO, RPM és Debian deb fájlokat. A 4.42-es verzióban a 7-Zip már támogatja a CD/DVD ISO képfájlokat is.

A 7-Zip meg tud nyitni más formátumokat is, ha azok olyan tömörítési metódust használnak, amit a szoftver egyébként támogat. Például képes megnyitni MSI fájlokat, amik az MSI által telepítendő fájlokat tartalmazzák (a támogatott CAB metódussal tárolva). Így a 7-Zip akkor is jó szolgálatot tehet, ha meg szeretnénk vizsgálni, egy fájl vajon archívum-e.

A ZIP és gzip tömörítés során a 7-Zip a DEFLATE algoritmus egy módosított változatát használja, ami a jobb tömörítésre van kihegyezve a sebesség rovására. Ezt az implementációt használja az AdvanceCOMP eszközkészlet is.

A natív 7z fájlformátum egy nyílt, moduláris architektúra, ami lehetővé teszi akár fájlonként különböző tömörítési algoritmusok használatát. A fájlneveket Unicode kódolással tárolja.

Alapértelmezésben a program 7z archívumokat készít, .7z kiterjesztéssel, amiben az LZMA algoritmust használja tömörítésre. Ez a viszonylag új fájlformátum nagy tömörítési arányt képes elérni, hasonlóan más népszerű, ám nem csak szabadon használható algoritmusokra épülő formátumokhoz, mint például a RAR.
Jellemzők
A 7-Zip számos funkciót tartalmaz, melyek közül nem mindegyik található meg a népszerű kereskedelmi archiváló programokban.

 • A 7z fájlformátumához a 7-Zip 256 bites AES-alapú titkosítást biztosít. A titkosítás a fájlok tartalmán kívül kiterjed a 7z könyvtárstruktúrájára is, így a jelszó nélkül még az archív könyvtárszerkezete sem ismerhető meg.
 • A 7-Zip rugalmasan kezeli az akár változó méretű köteteket is, ami praktikus többrészes archívumok írható CD-ken vagy DVD-ken való elhelyezésekor.
 • A 2-paneles üzemmódjában a 7-Zip egyszerű fájlmenedzsernek tekinthető.
 • Többszálúság támogatása
 • Külön 64 bites változat nagyméretű memóriatérképek támogatásával a gyorsabb tömörítés érdekében.
 • Az archívumban lévő sérült fájl- vagy könyvtárnevek helyben átnevezhetők.

{tab=Képek}

[nggallery id=13]

{/tabs}

[adrotate group=”15″]

Hasonló szoftverek:

[wprs-table type=”aggregate” cpt=”post” num=”10″ rank=”no” title=”” images=”no” summary=”yes” price=”no” rating=”yes” action=”no” cat=12]

Még több hasonló szoftver

[adrotate group=”13″]
[adrotate group=”14″]

Letöltés:

[wpdm_package id=310]
[wpdm_package id=311]

2 thoughts on “7-Zip 9.20”

 1. Elvétve használok mást.
  1. Szinte mindent kinyit, áttekinthető, belapozós stílusban.
  2. Legnagyobb előnye >Total Commander<-rel és sok más valódi kicsomagolóval szemben, hogy ha lehúzol egy „one click” helyről egy „part1” (pld.: x1.rar) részt, nem törli a kifejtett részt, – kis gondolkozás- , kiírja „a file sérült” (lévén nincs több), de meghagyja, több lejátszóval bele tudsz nézni a rész filmbe, eldöntheted, hogy a minőség, ill. egyáltalán a film tetszik-e, esetleg „fake”, valamint netán jelszavas, csak „elfelejtették” kiírni.
  Ez után nem töltikézed az egész (további x résznyi) vackot.

  Sok időt takaríthat meg. Nagyon jó, ajánlom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.